Sajtos póréhagyma leves húsgolyókkal

Sajtos póréhagyma leves húsgolyókkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A húst az egész tojással dolgozzuk össze, sózzuk, borsozzuk meg és nedves kézzel formázzuk gombócokat. Süssük ki olajban.

A visszamaradt zsíradékban a hagymát és a pórét fedő alatt pároljuk meg. Szórjuk meg liszttel és kicsit süssük át.

Öntsünk hozzá bort és vizet. A tejszínt a krémsajttal keverjük ki és adjuk a leveshez. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük tovább.

A húsgolyókat 10 perc főzés után adjuk a leveshez, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük meg.

Neked ajánljuk