Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 2 dl tej
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 2 teáskanál só
  • 50 g reszelt sajt a (tésztába)
  • a kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • 500 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 2 dl tej
  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 2 teáskanál
  • 50 g reszelt sajt a (tésztába)
  • 1 db tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Miután a sütőpapírral bélelt tepsibe tettük, még 10 percig kelesszük.

170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti