Sajtos perec

Sajtos perec

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 450 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • 250 g reszelt sajt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • *
  • a tetejére:
  • reszelt sajt vagy szezámmag

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat – a lisztet, a sót, a sütőport – egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk benne. Ezután mehet bele a tojás, a reszelt sajt és a tejföl is, amivel alaposan összegyúrjuk.

A sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen 5–7 mm vastagra nyújtjuk, és egy perec kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, tojássárgájával lekenjük, ezután megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Vigyázat, nagyon gyorsan fogy, mert annyira finom!

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek