Sajtos perec

Sajtos perec

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kanál só
  • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
  • kb. 3 evőkanál tejföl
  • a lekenéshez:
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk.

A tésztát vékonyra (kb. 4-5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog), nyújtjuk, és perec szaggatóval kiszaggatjuk. (Ha nincsen ilyen szaggatónk, akkor hosszú csíkokból is megformázhatjuk a perecet.)

Lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal.

180-190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk