Sajtos perec

Sajtos perec

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 evőkanál tejföl

a kenéshez:

  • 1 tojás

a tetejére:

  • reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. 180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk