Sajtos perec

Sajtos perec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. 180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!