Sajtos-paradicsomos tészta

Sajtos-paradicsomos tészta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1,5 csomag fusilli tészta
  • 1 üveg paradicsomlé
  • 1 sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál ketchup
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • majoránna
  • pizza krém
  • 15-20 dkg sajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • Rama

Elkészítés:

Apróra vágjuk a hagymát, és kevés olajon megdinszteljük. A finomra darált sertés húst hozzáadjuk a félig megpirított hagymához, majd fehéredésig pároljuk. (Aki szereti, az ínyencségeket, adhat hozzá t apró kockára vágott gépsonkát, illetve virslit is.)

A húst sóval, borssal ízesítjük, majd felöltjük paradicsomlével. Amikor már félpuha a hús, hozzáadjuk a bazsalikomot, oregánót, majoránnát. Ezután hozzá adjuk a pizza krémet (ízlés szerinti mennyiségben), majd a sűrített paradicsomot és egy evőkanál ketchupot.

Közben a szokásos módon feltesszük főni a tésztát. Amíg a tészta fő, egy szószt készítünk, amitől nem ragad össze majd a tészta. Ehhez nagyobb darab vajat felolvasztunk, majd hozzáadunk 3 dl főzőtejszínt, sóval, borssal és egy kis reszelt sajttal ízesítjük. A kifőtt tésztára öntjük és összekeverjük.

Egy kivajazott jénai aljára tesszük a tészta egy részét, ráhalmozzuk a húst, reszelt sajtot teszünk rá, majd jöhet a következő réteg tészta és a következő réteg hús. Ezt megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Neked ajánljuk