Sajtos paradicsomos gombócok

Sajtos paradicsomos gombócok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darát sertéshús rizs (2 dl)
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • kb.4-5 dl paradicsompüré
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 50 dkg darát sertéshús rizs (2 dl)
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4-5 dl paradicsompüré
  • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A darát húshoz hozzáadjuk a rizst, a tojást, a megpucolt, apróra vágott fokhagymát, az olajon üvegesre dinsztelt hagymát, a fűszereket. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben puhára főzzük.

A lisztet olajon kicsit lepirítjuk, beletesszük a paradicsompürét, a cukrot, 1 bögre vizet (kb.2 dl), és összeforraljuk. Beletesszük a gombócokat, és megszórjuk reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti