Sajtos padlizsánkrémleves fokhagymás kiflikarikákkal

Sajtos padlizsánkrémleves fokhagymás kiflikarikákkal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 db tömlős füstölt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. liszt
  • petrezselyem
  • bors

A tálaláshoz:

  • 3 db kifli
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánokat megszurkálva 200 fokon sütöm 1 órát, meghámozom és a húsát feldarabolom.

1 liter forró vízbe teszem főni, kockázott vöröshagymával, aprított fokhagymával.

Ízesítem leveskockával, sóval, borssal és lassú tűzön főzöm 10 percet.

Tűzről levéve a tömlős sajtokkal turmixolom.

4 ek. liszttel sűrítem, ismét turmixolom és átforralom.

Áttört fokhagymát kis olajjal keverek és megkenem vele a kiflikarikákat, majd ezzel tálalom a levest.

Neked ajánljuk