Sajtos omlós sertéskaraj

Sajtos omlós sertéskaraj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csontos sertés karaj
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 4 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl víz
  • 15 dkg Trappista sajt reszelve
  • a körethez:
  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg füstölt kockázott bacon szalonna
  • 6 dkg füstölt szeletelt bacon szalonna
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem (felaprítva)
  • 4 db csontos sertés karaj
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl víz
  • 15 dkg Trappista sajt reszelve
  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg füstölt kockázott bacon szalonna
  • 6 dkg füstölt szeletelt bacon szalonna
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem (felaprítva)

Elkészítés:

A hús szeleteket megmossuk, a nedvességét felitatjuk, majd besózzuk. A gnocchikat sós, forrásban lévő vízben 6-7 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy keverőtálban az olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, a paradicsomszósszal és a borssal. A fűszerkeverékkel átkenjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd betakarjuk és fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni.

Egy serpenyőben kevés olajon ropogósra pirítsuk a bacon szeleteket, majd félre tesszük, majd a felkockázott bacont is megpirítjuk, és szintén kivesszük.
A serpenyőben a szalonna kisült zsírján átforgatjuk-pirítjuk a kifőzött gnocchikat , majd hozzákeverjük a kockázott bacont, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a pihentetett húsokat oldalanként 3-3 percig sütjük, ezután kevés olajjal kikent tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, néha meglocsolgatjuk, majd fólia nélkül további 15 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, amit hagyunk ráolvadni.
Tálaláskor a baconös -petrezselymes gnocchit, a sajtos fűszeres sertés karajjal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Csapó Alíz küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti