Hozzávalók:
  • 40 dkg makaróni
  • 5 dkg füstölt trappista sajt
  • 10 dkg erős ízű, lágy sajt
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 7 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 7 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • 40 dkg makaróni
  • 5 dkg füstölt trappista sajt
  • 10 dkg erős ízű, lágy sajt
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 7 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 7 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • szerecsendió

Sajtos makaróni tészta

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A tésztát egyben, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Közben 6 dkg vajat teflon lábosban felolvasztok, meghintem a liszttel, és körülbelül két percig kevergetve pirítom.

Felöntöm a tejjel, és állandóan kevergetve híg mártássá főzöm. Belereszelem a füstölt és a lágy sajtot, és addig keverem, amíg elolvad. Sóval, fehérborssal, reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem. A tűzről levéve belekeverem a tejfölt.

A maradék vajjal kikenek egy tűzálló tálat, és meghintem zsemlemorzsával. Szorosan egymás mellé belefektetem a lecsöpögtetett makaróniszálakat, és addig rétegezem, amíg tart a hozzávalókból. Leöntöm a sajtmártással, meghintem a reszelt parmezánnal, és 200 fokos sütőben 25-30 percig sütöm.