Sajtos lazacfilé

Sajtos lazacfilé

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett lazac
  • 30 dkg penne tészta
  • 5 dkg vaj
  • fehérbors
  • hal fűszersó

A sajtmártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 6 dkg reszelt sajt
  • citromlé
  • fehérbors

Valamint:

  • 40 dkg penne

Elkészítés:

Jénait kikenem vajjal, besózom a filézett lazacot, utána fehérborssal, halas fűszerkeverékkel fűszerezem. 200 fokon sütöm 20 percet, fóliával fedve, utána 5 percet fólia nélkül.

A tésztát megfőzöm sós vízben, 8 perc alatt és fedő alatt tartom még 1-2 percet, aztán leszűröm.

A mártáshoz, olvasztott vajon átpirítok 3 ek. lisztet, felöntöm hideg tejjel, kicsit sózva ás kikeverem simára, utána reszelt sajttal szórom. Leöntöm a tejföllel és ízesítem kis fehérborssal, citromlével, aztán összeforralom.

Neked ajánljuk