Sajtos kosárkák

Sajtos kosárkák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 25 g tömlős natúr sajtkrém
  • *
  • a sajtkrémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • csipet só
  • 25 g tömlős natúr sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • *
  • a tetejére:
  • 5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, mert ki kell hűlnie. A tejet a liszttel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a vajat és a sajtkrémet. Simává, krémessé keverjük.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és kibéleljük vele a kosárkákat (nem kell vastagon), majd 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (kb. 15-18 perc sütőtől függően). A kosárból kiszedve kihűtjük.

Közben a kihűlt krémbe keverjük a reszelt sajtot, és megtöltjük a kosárkákat. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk