Sajtos-kolbászos rakott brokkoli

Sajtos-kolbászos rakott brokkoli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g brokkoli
  • 6 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 350 ml tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 500 g brokkoli
  • 6 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 350 ml tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál majoránna

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A brokkolit sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

A kolbászt és a szalonnát szeletekre vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Ha kész, félre tesszük.

A sütőt 180 C fokra felmelegítjük. Egy jénait vajjal kikenjünk, belerakjuk az előzőleg megfőzött brokkolit, a kolbászt, a szalonnát, valamint a főtt tojást. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd a tetejére öntjük. Végezetül ráreszeljük a sajtot.

A tálat az előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti