Sajtos-kolbászos kifli

Sajtos-kolbászos kifli
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dl tej
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db kockacukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl joghurt
  • 30 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 36 db kolbászkarika
  • 20 dkg trappista sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • darabos só
  • szezámmag
  • 5 dl tej
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db kockacukor
  • 1 evőkanál
  • 2 dl joghurt
  • 30 dkg vaj
  • 36 db kolbászkarika
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés:



Futtassuk fel az élesztőt cukros tejben!
Dagasszuk meg a tésztát!

Hagyjuk kelni, majd dagasszuk újra!

Kelesszük a duplájára!

Igazítsuk a tésztát úgy, hogy el tudjuk vágni 3 csíkra!

Formáljunk fél centis téglalapokat a kezünkkel!

Vágjunk háromszögeket a téglalapokból!
1 háromszögbe 1 karika kolbász és 1 szelet sajt jön.

Kenjük meg a tetejét tojással!
Szórjuk meg sóval és szezámmaggal!

Süssük meg 25 perc alatt 190 fokra előmelegített sütőben!