Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam kevés cukros tejben, majd a lisztben elmorzsoltam a 10 dkg margarint, hozzáadtam a sót, a tojást, a tejfölt, és ezután a felfuttatott élesztőt is. Alaposan összedagasztottam, és körülbelül másfél órát kelesztettem.
Ezután kinyújtottam és megkentem margarinnal, majd rászórtam a reszelt sajtot. Felcsavartam, mint egy kalácsot, fóliába csomagoltam a tésztát, és hűtőbe raktam.
Másnap a tésztát kinyújtottam kb. fél centi vastagra, megkentem 1 tojással, megszórtam sajttal, és kockákra vágtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, és előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütöttem.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Falatkák, előételek, vendégvárók
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Bulizáshoz, vendégséghez
,
Társaság ételek
,
Előételek, borkorcsolyák
,
Pénztárcabarát ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Aprósütemények
,
Sajtos ételek