Sajtos karfiolleves

Sajtos karfiolleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db karfiol (rózsákra szedve)
  • 1 db kisebb hagyma (felaprítva)
  • 2 db sárgarépa (karikázva)
  • 1 db zeller (karikázva)
  • 70 g vaj
  • 705 ml tyúkhúsleves alaplé
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 350 ml főzőtejszín
  • 125 g cheddar sajt (reszelve)
  • 6 szelet szalonna (aprítva és pirítva)
  • bors
  • zellerzöld
  • 1 db karfiol
  • 1 db kisebb hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 70 g vaj
  • 705 ml tyúkhúsleves alaplé
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 350 ml főzőtejszín
  • 125 g cheddar sajt
  • 6 szelet szalonna
  • bors
  • zellerzöld

Elkészítés:

A karfiolról eltávolítjuk a szárát és apró rózsáira szedjük. Leöblítjük, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen.

Kb. 15 g vajat közepes hőfokon felolvasztunk és hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a csirkeleves alaplét, majd hozzáadjuk a karfiolt is. Sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk.

A hőt alacsonyra vesszük, a levest fedővel lefedjük és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben felolvasztjuk a maradék vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Kb. 1 percig kevergetjük, majd lassan folyamatos keverés mellett beleöntjük a főzőtejszínt. Alacsony hőmérsékleten felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a sajtot.

Amikor a zöldségek megpuhulnak, folyamatos keverés mellett a levesbe öntjük a habarást, és újra felforraljuk.

A levest reszelt cheddar sajttal, pirított szalonnával és apróra vágott zeller zöldjével tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!