Sajtos karfiollepény

Sajtos karfiollepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol (felaprítva)
  • 4 gerezd fokhagyma (apró darabokra vágva)
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem (metélve)
  • 35 g Pannonia sajt (reszelve)
  • 75 g mozzarella
  • 270 g liszt (a lepény állagától függően)
  • só és bors ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 1 fej karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 35 g Pannonia sajt
  • 75 g mozzarella
  • 270 g liszt
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Egy robotgép segítségével apró darabokra mixeljük. (Fontos, hogy a karfiolnak apró legyen, hogy könnyedén lepényt tudjunk belőle készíteni.)

Egy közepes méretű edényben vizet kezdünk melegíteni, amikor már forr, hozzáadjuk a karfiolt. Addig főzzük, amíg újra fel nem forr. (A karfiolnak nem szabad túl sűrű állagúnak lennie.) Miután elkészült, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

Egy kis serpenyőben olívaolajon aranybarnára pirítjuk a fokhagymát. A karfiolhoz hozzáadjuk a fokhagymát és a tojásokat. Sóval és borssal ízesítjük. Kézzel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az első adag kb. 50 g lisztet. Jól elkeverjük és hozzátesszük a reszelt sajtot, a mozzarellát és a petrezselymet is. Összedolgozzuk, majd elkezdjük újra adagolni a lisztet. (Az állaga akkor jó, ha kis lepényeket tudunk belőle alkotni és nem esik szét a kezünkben.)

Egy nagy serpenyőben elkezdjük az olajat melegíteni, majd a tésztából egy maroknyit teszünk bele, amit lepény alakúra formázunk. (A lepényeknek nem szabad szétesniük.) Mindegyik oldalát szép aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné K. Anita küldte be. Köszönjük!