Sajtos háromszögek

Sajtos háromszögek
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 7 g porélesztő vagy 25 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 2 teáskanál só
  • 150 g reszelt sajt
  • 2 tojássárgája (a kenéshez)
  • 1 evőkanál vaj (a kenéshez) szezámmag
  • 500 g liszt
  • 7 g porélesztő vagy 25 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 2 teáskanál
  • 150 g reszelt sajt
  • 2 tojássárgája (a kenéshez)
  • 1 evőkanál vaj (a kenéshez) szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, két részre osztjuk, 6-7 mm vastagságú, téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük vajjal és sajtot reszelünk rá. Ezután feltekerjük, és háromszög formákat vagdosunk belőlőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

A felsorakoztatott háromszögeket tojássárgájával megkenjük, és a tetejüket szezámmaggal megszórjuk. 170 C fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti