Sajtos-hagymás cipó

Sajtos-hagymás cipó

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. fél kilóhoz:

  • 35 dkg liszt (BL55)
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. cukor
  • 2 mk. só
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát 1 ek. zsíron dinsztelem, utána a megsózott liszthez vegyítem és hagyom kihűlni.

Langyos, cukros vízben futtatom az élesztőt és ráöntöm a lisztre, amiből rugalmas tésztát dagasztok. Szükség szerint további vízzel vagy liszttel alakítok az állagán, hogy az edény falától elváljon.

A sajtot felkockázom és a masszába keverem, majd megformázom a cipót, lehetőleg a külsején ne legyen sajtdarab és formába rakva kelesztem 30 percet.

Forró sütőben sütöm 30 perce, hogy megbarnuljon, közben vízzel spriccelem, majd hagyom kihűlni.

Neked ajánljuk