Sajtos-hagymalekváros párna

Sajtos-hagymalekváros párna

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 ek. olaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 kk. só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor

A tetejére:

  • 1 tojás
  • durva tengeri só

A töltelékhez:

  • 30 dkg sajt
  • 1 kis üveg hagymalekvar

Elkészítés:

A tejből, a cukorből és az élesztőből kovászt készítünk, amit hagyunk kissé felfutni. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, lisztezett deszkán jó alaposan meggyúrjuk. Tiszta konyharuha alatt duplájára kelesztetjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráreszelem a hideg vajat, szabályszerűen összehajtogatjuk, és ismét kelni hagyjuk, fél órát.

A megkelt tésztát kettéosztjuk, vékonyra nyújtotjuk, és összesen 16 téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok egyik felébe reszelt sajtot és egy kanál hagymalekvárt teszünk, ráhajtjuk a másik felét, villával jól körbenyomkodjuk, felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk a sóval.

A tepsit a belehelyezett párnákkal félreteszük még negyed órára kelni, közben bekapcsoljuk a sütőt.

A párnákat szép pirosra sütjük.

Neked ajánljuk