Sajtos-gombás tepsis tojás

Sajtos-gombás tepsis tojás

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg gomba megtisztítva és felszeletelve
  • 1 1/2 csésze (125 ml) reszelt Cheddar sajt
  • 125 ml tejszín
  • 1/2 teáskanál mustár
  • 1/4 teáskanál friss kakukkfű, finomra vágva
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 6 nagy tojás, enyhén felverve

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy serpenyőben magas hőfokon megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a gombát és gyakran kevergetve kb. 5 perc alatt megpirítjuk-pároljuk.

Egy kisebb sütőedényt kivajazunk és megszórjuk sajttal az alján. Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt a mustárral, kakukkfűvel, sóval és borssal, majd a keverék felét a sajtra öntjük. Erre jön az enyhén felvert tojás, és a gomba (egyenletesen elosztva), majd a maradék tejszín.

Óvatosan (hogy ne rázzuk össze) a sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt megsüjtük.

Puha, krémes tojásos réteg jön létre a tejszín jóvoltából. Ízlés szerint sonkával gazdagítható.

Neked ajánljuk