Sajtos-gombás polenta

Sajtos-gombás polenta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukoricadara
  • 15 dkg vargánya
  • 15 dkg rókagomba
  • 15 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg parmezánsajt
  • 6 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db citrom
  • bors

Elkészítés:

6 dl felforralt, 1 ek. sóval ízesített vízbe belekeverem lassan a kukoricát.

Közepes lángon sűrítem és puhára főzöm.

Sózom, borsozom, majd tejet adagolok bele.

Végül 3 darabka vajat és parmezánt keverek bele.

8 dk olvasztott vajon dinsztelem az aprított vöröshagymát, utána a reszelt fokhagymát, majd szeletelt gombát.

Ízesítem sóval, borssal, levét elfőzöm és finomra vágott petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal szórom.

Neked ajánljuk