Sajtos-fügés sertéskaraj

Sajtos-fügés sertéskaraj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg aszalt füge
  • 3 dl fehérbor
  • 10 dkg sajt
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • margarin
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

Az aszalt fügét szeleteld fel, majd öntsd rá a bort, és hagyd 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tedd bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtesd le.

A hússzeleteket klopfold ki, majd ízlés szerint sózd, és szórd meg őrölt borssal. Ezután egy teflon serpenyőben 2 evőkanál olajon süsd elő mindkét oldalát.

Egy tepsit alaposan kenj ki margarinnal, majd helyezz rá 4 szelet húst. Ezután ízlés szerint szórd meg szerecsendióval, majorannával és kakukkfűvel. Ezután a fűszerezett hússzeletek tetejére tedd rá a fügét. Végül fedd be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezd.

A maradék bort, öntsd a hússzeletek alá, majd a tepsit takard le alufóliával.

Melegítsd elő a sütőt, majd helyezd be a tepsit, és közepes hőmérsékleten párold puhára a húst. Amikor a hús készre párolódott, vedd le az alufóliát, majd ízlés szerint szórd meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tedd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatsz mellé krumplipürét vagy párolt rizst.

Neked ajánljuk