Sajtos-fokhagymás csigák

Sajtos-fokhagymás csigák

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a tésztához: 
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a töltelékhez: 
  • 1 kis fej radicchio saláta
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál friss mentalevél
  • 10 dkg feta sajt 

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt kézmeleg tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszt és olívaolaj hozzáadásával laza tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 30 percig pihentetjük.

A salátát (helyette spenótot) megmossuk, leszárítjuk, vékonyra vágjuk, és a forró vajon megfonnyasztjuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, a mentával együtt finomra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Az egészet összekeverjük a salátával, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat megkenjük a salátás töltelékkel majd a kakaós csigához hasonlóan feltekerjük. A kész csigákat kerek sütőformában, egymás mellé állítjuk, és a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Remek vendégváró, sör-borkorcsolya.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk