Sajtos fánk

Sajtos fánk
Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 7 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl olaj
  • sajt
  • 1 evőkanál só
  • 1 kg liszt
  • 7 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl olaj
  • sajt
  • 1 evőkanál

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet az élesztővel, a tejjel, a vajjal, az olajjal és a sóval. Gyúrjunk belőle tésztát, nyújtsuk kerekre és vágjuk fel cikkekre.

Tegyünk a cikkek végébe vajat, majd göngyölítsük fel a tésztákat.

Keverjük össze a tejfölt egy tojás sárgájával, majd kenjük meg ezzel a keverékkel a fánkok tetejét. Szórjuk meg reszelt sajttal. Kelesszük ezután három óráig, utána süssük ki a fánkokat.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti