Sajtos csirkemell salátával, fokhagymás paradicsommal és gombával

Sajtos csirkemell salátával, fokhagymás paradicsommal és gombával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 szelet csirkemell
  • 2 paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • salátakeverék
  • olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • grillzöldség fűszerkeverék

Elkészítés:

A hámozott gombát pároljuk puhára egy kevés olívaolajon és 1 ek. margarinon, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval.

A csirkemellszeleteknek az egyik oldalát vágjuk be, mindkét oldalát dörzsöljük be grillzöldség fűszerkeverékkel. Pirítsuk meg mindkét oldalát ugyanabban az olívaolajos margarinban.

Tegyünk egy kis olivaolajat egy tepsibe, rakjuk bele a hússzeleteket, ahol bevágtuk a csirkemelleket, azokba a résekbe tegyünk sajtot. 175 fokon előmelegített sütőben süssük kb 15 percig.

Amiben a gomba és a húsi pirult, abba az edénybe tegyük bele a finomra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomcikkeket és süssük 3 percig.

A végén a salátakeveréket szedjük tányérra, helyezzük rá rá a húst, a gombát és a paradicsomot.