Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával

Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 15 dkg trappista jellegű sajt
  • bors
  • borsikafű
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 kg burgonya
  • olaj

Elkészítés:

A megpucolt burgonyát sós vízben előfőzzük, és lehűtjük.

Közben a megmosott, csirkemelleket bevágjuk, de nem át. Kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

Lereszeljük a sajtot, felaprítjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel. Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Letakarjuk fóliával, és fél órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.

Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és olajban hirtelen süssük ki.

Neked ajánljuk