Sajtos csirkecsigák

Sajtos csirkecsigák

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db zsemle
  • 4 db csirkemellfilé
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 1 pohár joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 citrom
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • 1 csomag salátakeverék
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Felszeleteljük, a zsömléket, és tepsire téve pár percre betoljuk a sütőbe.

A csirkemellfiléket késsel bevágjuk, így vékonyabb és nagyobb szelet húst kapunk -, majd kiklopfoljuk. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk, majd a hússzeletet félretesszük.

Reszelőn lereszeljük a sajtot, majd a felét elosztjuk a kiterített húsfilén, végül az egészet feltekerjük. A tekercset 2 centis szeletekre vágjuk, és a kis roládokat egy-egy fogpiszkálóval átszúrva forró serpenyőben aranybarnára sütjük.

Amíg a sajtos csigák sülnek, előveszünk egy nagy keverőtálat, beleöntjük a joghurtot, hozzászórjuk a maradék reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük 1 teáskanál mustárral, a citrom reszelt héjával, majd a fél citrom levével, és végül néhány ág friss, szétmorzsolt kakukkfűvel. Az egészet alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a friss salátakeveréket.

Neked ajánljuk