Sajtos csillagok

Sajtos csillagok
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 35 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg friss élesztő
  • 100 g tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 /2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • a kenéshez:
  • 1 tojásfehérje
  • a tetejére:
  • 15 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 35 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg friss élesztő
  • 100 g tejföl
  • 1 teáskanál
  • 1/2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.

A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát negyedórát pihentetjük.

Lisztezett deszkán 3-4 mm-esre kinyújtjuk, tojásfehérjével lekenjük.

A reszelt sajttal összekeverjük a paprikát. A tésztát megszórjuk vele, majd csillag formával kiszúrjuk. A leeső részeket újból összegyúrjuk és kiszaggatjuk, vagy derelye vágóval rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, köménymaggal megszórjuk, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!