Sajtos croissant

Sajtos croissant

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2 kk. cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 ek. só
  • 40 dkg trappista
  • 30 dkg füstölt sajt

kenéshez:

  • 2 tojás

Elkészítés:

A liszthez hozzáadom a sót, a felfutattot élesztőt, a tojásokat, az olajat, a tejföl felét, és összegyúrom. Ha kicsit száraz a tészta, teszek még bele tejfölt, és tovább gyúrom. Ha kész, 4 egyforma részre osztom, és meleg helyen 40 percig pihentetem.

A vajat kikeverem 1,5 evőkanál sóval. Egy adag tésztát köralakúra nyújtok, a sós vaj felével megkenem, rászórom a reszelt sajt felét, majd még egy méretben azonos tésztát kinyújok, és ráhelyezem a vajas-sajtos lapra. 16 egyforma cikkre vágom, a szélesebb végéhez rakok egy csík füstölt sajtot, és onnan kezdem el föltekerni. A megmaradt tésztát ugyanígy elkészítem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, megkenem tojással, szórok rá egy kis sajtot. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20-30 percig sütöm.