Sajtos croissant házilag

Sajtos croissant házilag
Elkészítési idő
4,0 11 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 1 tk. kristálycukor
  • 1 ek. só
  • A kenéshez:
  • 10 dkg sós vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 1 tojássárga
  • reszelt sajt
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk. kristálycukor
  • 1 ek.
  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

Sós, cukros lisztben felfuttatom az élesztőt kevés langyos tejjel.

Mehet rá a maradék tej, a tojás és közepesen lágy tésztává dagasztom, végül a vajjal együtt.

Letakarva kelesztem 1 órát, majd 6 felé veszem.

Körré és 2-3 mm vastagra nyújtom őket .

Minden másodikat vajjal kenek le, reszelt sajttal szórom és a sima párjával befedem.

Ismét olvasztott vajjal kenem, sajttal szórom és 8 cikkre vágom.

Feltekerem őket kiflivé és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatom.

Lekenem még őket kis vízzel kevert tojássárgával és reszelt sajttal meghintem.

20 perc múlva 180 fokos sütőbe tolva sütöm, szintén 20 percen át.



Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti