Sajtos burgonya köntösbe bújtatott fasírozott

Sajtos burgonya köntösbe bújtatott fasírozott

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 db főtt tojás
  • 2 db tojás
  • 20 dkg gomba

a burgonyaköntöshöz:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • a tetejére
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, a nyers tojásokat, zsemlemorzsát, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk. A kapott fasírt masszát rúddá formázzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.

Közben a megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűlni hagyjuk. Ezután krumplinyomóval áttörjük, a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.

A fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és további 20 percig sütjük.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk