Sajtos burgonya köntösbe bújtatott fasírozott

Sajtos burgonya köntösbe bújtatott fasírozott
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 db főtt tojás
  • 2 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • a burgonyaköntöshöz:
  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • a tetejére
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 db főtt tojás
  • 2 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • a tetejére
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, a nyers tojásokat, zsemlemorzsát, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk. A kapott fasírt masszát rúddá formázzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.

Közben a megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűlni hagyjuk. Ezután krumplinyomóval áttörjük, a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.

A fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és további 20 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti