Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell
  • 1 csomag bacon
  • 30 dkg trappista sajt
  • tej
  • fokhagyma
  • 1 kg pulykamell
  • 1 csomag bacon
  • 30 dkg trappista sajt
  • tej
  • fokhagyma

Sajtos-baconos sült pulyka

Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A pulykamellet vékonyra szeletelem, és sós-fokhagymás tejbe áztatom legalább fél órára. A sajtot lereszelem.

Egy edényt kibélelek baconszeletekkel. A húsról leöntöm a tejet, a reszelt sajtba forgatom, majd lerakom az edénybe.

A tetejére is rakok baconszeleteket. Alufóliával letakarom az edényt, és 180 fokon kb. fél óráig sütöm. Fólia nélkül megpirítom. A sütés után leöntöm róla a felesleges zsiradékot, és hűtőbe teszem.

Felszeletelem, salátával és burgonyapürével kínálom.