Sajtos-baconos stangli

Sajtos-baconos stangli

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 17 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 ek. langyos tej
  • 7 g porélesztő
  • csipet só
  • 1 ek. langyos víz

A töltelékhez:

  • 25 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben futtatom 5 percet.

A lisztet, felvert tojást, élesztőt robotgéppel kikeverem, majd cukros-sós tejjel is, végül vajjal adagonként.

Letakarava kelesztem 2 órát, melegebb helyen.

Közben a kockázott bacont picit megpirítom.

A tésztát lisztezett felületen 3 centi vastagra nyújtom, 10 centisre kockázom.

Mindegyikre teszek egy adag bacont, reszelt sajtot, és feltekerem.

Kikent tepsibe pakolom, lekenem tojásfehérjével, és 45 percet sütöm, közepes hőfokon.

Neked ajánljuk