Sajtkrémmel töltött fánkocskák

Sajtkrémmel töltött fánkocskák

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

Az égetett tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 5 tojás
  • csipet só
  • 3 dl víz

A tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg vaj

A krémhez:

  • 20 dkg eidami sajt
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 tojássárga
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • csipet só

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Forró, sós vízben oldom a zsírt, majd lisztet szórok bele és 3-4 percet főzöm kevergetve.

A masszához a tűzről lehúzva, tojásokat dolgozok bele és habzsákba töltöm.

Kikent tepsibe gömböket nyomok és 230 fokon sütöm 5 percet, majd 200 fokon 15-18 percet.

Sütés közben nem, hanem utána kinyitom résnyire a sütőajtót és 10 percet szárítom.

Kikeverem a tejszínt, tejet, tojásokat, reszelt sajtokat, csipet sót, majd gőz felett olvasztom és vajból meg lisztből világos rántást csinálva hozzáadagolom.

Sűrűre főzöm 3-4 perc alatt, majd langyosan megtöltöm az elfelezett gömböket, reszelt sajttal megszórva.

Neked ajánljuk