Sajtkrémleves zöldségesen

Sajtkrémleves zöldségesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 dkg apró szemű bab
  • 5 dkg lencse
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zöldbab
  • 10 dkg gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 l húsleves
  • 15 dkg zsíros sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor vagy rosé
  • babérlevél
  • bors
  • 2 kis cipó

Elkészítés:

A babot és a lencsét beáztatjuk.

A hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát alacsony lángon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, 2 percig együtt kevergetjük. Ráöntjük a húslevest, felforraljuk. Felkockázzuk a répát, felszeleteljük a gombát és a zöldbabot. Mikor felforrt a leves, leszűrjük a babot és a lencsét, és a többi zöldséggel együtt a levesbe tesszük. Hozzáöntünk még kb. fél liter vizet, beledobunk 1 babérlevelet, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.Hozzá adjuk a bort és a sajtot, kevergetjük míg elnem olbad.

A cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk. A cipókat és tetejüket is tepsibe tesszük. A tetőkbe sajtot szórunk, és forró sütőben ráolvasztjuk, addigra a cipók is ropogósak lesznek.

Hasonló receptek