Sajtkrémes roló

Sajtkrémes roló
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 4 dl tej
  • 1 tubus „
  • nyomós”
  • sajt
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt Trappista sajt
  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 4 dl tej
  • 1 tubus „nyomós” sajt
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt Trappista sajt

Elkészítés:

A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A kisült tésztát kihűtjük.

A krémhez a lisztet a sóval összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. Elkezdjük főzni, és amikor már kezd forrni, hozzáadjuk a tubus („nyomós”) sajtot és 10 dkg reszelt trapista sajtot.

A krémet kihűtjük, majd robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint. Így egy krémes, könnyed krémet kapunk, amelyet habzsákba teszünk és megtöltjük vele a rolókat. A kész rolók két végét a maradék reszelt sajtba nyomjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!