Elkészítés:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A kisült tésztát kihűtjük.
A krémhez a lisztet a sóval összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. Elkezdjük főzni, és amikor már kezd forrni, hozzáadjuk a tubus („nyomós”) sajtot és 10 dkg reszelt trapista sajtot.
A krémet kihűtjük, majd robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint. Így egy krémes, könnyed krémet kapunk, amelyet habzsákba teszünk és megtöltjük vele a rolókat. A kész rolók két végét a maradék reszelt sajtba nyomjuk.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Klasszikus ételek
,
Ünnepi ételek
,
Bulizáshoz, vendégséghez
,
Ünnepi ételek
,
Uzsonnára valók
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Sajtos ételek