Sajtgolyós sajttál

Sajtgolyós sajttál

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg krémes túró
  • 5 dkg aszalt barack
  • 5 dkg dióbél
  • 4 dkg aszalt paradicsom
  • 5 dkg olajbogyó
  • 1 teáskanál pesto
  • 25 dkg szőlő
  • 25 dkg füstölt Trappista
  • nagy darab, érlelt ementáli

Elkészítés:

A krémes túró felét összekeverjük az apróra vágott, szárított paradicsommal, az olajbogyóval és a pestoval. Kis golyókat készítünk belőle, és papír kapszliba tesszük. Az aszalt barackokat kis darabokra vágjuk és a maradék túróból készített kis golyók közepére tesszük. Ezeket is papírkapszlikba tesszük.

A golyókat tálra rendezzük, a tetejükre diót teszünk, mellé tesszük a nagydarab sajt tömböt. A Trappistát kockákra vágjuk, és a szőlőszemekkel kis nyársakat készítünk, és a sajt mellé tálaljuk. Kínálhatunk mellé más gyümölcsöket is.

Neked ajánljuk