Sajtbundában sült csirkemell

Sajtbundában sült csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb csirkemell (40-50 dkg)
  • 2 db nagyobb tojás
  • 175 g tejföl
  • 80 g reszelt sajt
  • 75 g liszt
  • 1,2 dl tej
  • 1 csapott teáskanál Natrium bikarbonát
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve (vagy egy kis fej hagyma)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • a sütéshez:
  • étolaj
  • 1 db nagyobb csirkemell (40-50 dkg)
  • 2 db nagyobb tojás
  • 175 g tejföl
  • 80 g reszelt sajt
  • 75 g liszt
  • 1,2 dl tej
  • 1 csapott teáskanál Natrium bikarbonát
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve (vagy egy kis fej hagyma)
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • étolaj

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és fokozatosan adagolva a tejet, végül a reszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezzük. Sűrű palacsintatésztát kell kapjunk.

A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, majd lisztbe fogatjuk.

A szeleteket belemártjuk a tojásos masszába, és közepesen forró olajban sütjük. Csak annyi olajba tesszük, amennyi a hússzelet feléig felér, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Fedő alatt gyorsan megsül.

A kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük