Sajszószos sülthal-tál burgonyával

Sajszószos sülthal-tál burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 kisebb pisztráng
  • 20 dkg haltej (ponty)
  • 20 dkg afrikai harcsafilé
  • fehérbors
  • 5 szelet bacon
  • 2 szelet fonott kalács
  • 1 lime
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • fél dl rosé
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • sör
  • 1 db édesburgonya
  • extra szűz olívaolaj
  • 3 csicsóka
  • 3 db burgonya
  • 10 dkg camembert
  • 10 dkg kéksajt

Elkészítés:

Elkészítés:

Szósz: Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, szórjuk rá a lisztet, keverjük simára, majd folyamatos keverés mellett öntsük fel a felforrósított tejjel! Mikor elkezd besűrűsödni, belemorzsoljuk a kockázott sajtokat és beleöntjük a bort. Várjuk meg, míg felolvad a sajt, és a mártás besűrűsödik. Ekkor botmixerrel simára keverjük. Kóstoljuk meg! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk! Fedőt teszünk rá, ne legyen bőrös a teteje.

A burgonyát, az édesburgonyát és a csicsókát meghámozzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sütésig vízben tartjuk.

Keverjük össze a tojást a liszttel, és annyi sörrel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk! Sózzuk, borsozzuk! Tegyük félre! A fonott kalácsot apró morzsára aprítjuk (pl. késes robotgépben).

A baconszeleteket kicsit fedve egymásra fektetjük, rátesszük a megborsozott harcsafilét, ráhajtogatjuk a szeleteket.

Mossuk meg a pisztrángokat, kívül belül sózzuk meg! Szintén meghintjük fehérborssal, a hasüregébe 3-3 vékony szelet zöldcitromot teszünk.

Öntsünk egy lábasba olajat, forrósítsuk fel, dobjuk bele a konyharuhában kicsit megszárítgatott burgonyakockákat!

Miközben sülnek, egy serpenyőbe öntünk 1 evőkanál olívaolajat, rátesszük a baconbe göngyölt harcsát, mindkét oldalát 5-5 percig sütve elkészítjük, kivesszük. Tartsuk melegen! Ebbe a serpenyőbe öntjük a maradék olívaolajat, felforrósítjuk.

A pisztrángokat megforgatjuk a kalácsmorzsában, rányomkodjuk. Beletesszük az olajba, mérsékelt lángon, 5-5 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat.

Ha a krumpli megsült, kiszedjük, és egy tálba tesszük. A haltejeket megsózzuk, megforgatjuk a sörtésztában, és ebben az olajban sütjük meg. Papírtörlőre szedjük ki!

Nagy tálon tálalunk. A harcsát 4 darabba vágjuk. A pisztrángot és a sült haltejet a harcsa mellé rendezzük, körbeszórjuk a burgonyakockákkal. A mártást külön tálban kínáljuk.

Neked ajánljuk