Sacher torta IV.

Sacher torta IV.
Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 egész tojás
  • 6 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg dió
  • 3 evőkanál kakakó
  • 4 kávéskanál cukor
  • baracklekvár
  • a csokimázhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 20 dkg tejes tortabevonó
  • 7 db tojás
  • 7 dkg vaj
  • 27 dkg cukor
  • 12 dkg dió
  • 3 evőkanál kakakó
  • 4 kávéskanál cukor
  • baracklekvár
  • csokimáz
  • 20 dkg tejes tortabevonó

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

6 tojás sárgáját és egy egészet a cukorral habosra kavarunk, majd hozzáadjuk a vajat, a kakaót és a diót.

4 evőkanál vízben a 4 kávéskanál cukorral szirupot főzünk, ezt is belekeverjük a tésztába, majd hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét.

Kivajazott, lisztezett tepsiben az előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 150 fokra csökkentve még 20 percig tovább sütjük.

Lekvárral megtöltjük, a tetejére csokimázat teszünk.

A mázhoz a cukrot és a vajat 1,25 dl vízzel 10 percig erősen főzzük, majd kicsit hűlni hagyjuk. Az összevágott bevonót belekeverjük. Ha a máz besűrűsödik, bevonjuk vele a tortát, és egy órára hűtőbe tesszük.