Sacher torta gluténmentesen

Sacher torta gluténmentesen

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • 15 dkg vaj (Liga)
  • 15 dkg eritrit (vagy cukor)
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

a töltelékhez:

  • 25 dkg baracklekvár
  • 20 ml rum

a mázhoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg GM étcsokoládé

továbbá:

  • Dr Oetker cukorgyöngyök

Elkészítés:

Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt, összekeverjük a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és habosra keverjük.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk az eritritet (cukrot). A sütőporos lisztet a csokis masszába forgatjuk, majd óvatosan fehérjehabot is beleforgatjuk.

Egy vajazott, rizslisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegítgett sütőben kb. 40 percig sütjük. (Tűpróba!)

Amikor megsült, kettévágjuk. Mindkét felét megkenjük rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és összekeverjük olajjal.

A tortát rácsra helyezzük és bevonjuk a csokimázzal.

(A Sacher torta nem igényel nagy díszítést, de szülinapi torta volt, így cukorgyöngyök kerültek rá.)

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjüjk!

Neked ajánljuk