Sacher torta gluténmentesen

Sacher torta gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • 15 dkg vaj (Liga)
  • 15 dkg eritrit (vagy cukor)
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg baracklekvár
  • 20 ml rum
  • a mázhoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg GM étcsokoládé
  • továbbá:
  • Dr Oetker cukorgyöngyök
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg GM étcsokoládé
  • 15 dkg vaj (Liga)
  • 15 dkg eritrit (vagy cukor)
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg baracklekvár
  • 20 ml rum
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg GM étcsokoládé
  • Dr Oetker cukorgyöngyök

Elkészítés:

Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt, összekeverjük a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és habosra keverjük.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk az eritritet (cukrot). A sütőporos lisztet a csokis masszába forgatjuk, majd óvatosan fehérjehabot is beleforgatjuk.

Egy vajazott, rizslisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 170 fokra előmelegítgett sütőben kb. 40 percig sütjük. (Tűpróba!)

Amikor megsült, kettévágjuk. Mindkét felét megkenjük rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és összekeverjük olajjal.

A tortát rácsra helyezzük és bevonjuk a csokimázzal.

(A Sacher torta nem igényel nagy díszítést, de szülinapi torta volt, így cukorgyöngyök kerültek rá.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjüjk!