Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olvasztott vajat és csokit. Hozzáadjuk a száraz anyagokat is. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk a sárgájához és alaposan összekeverjük, majd ezt a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. A tészta masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és kihűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, visszatekerjük és a hűtőbe tesszük egy órára. Az olajat az étcsokival felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tekercset. Pár órára visszarakjuk a hűtőbe, majd felszeleteljük.
Megjegyzés:
A receptet Kókuszos Lány Konyhája küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Diétás ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Csokis receptek
,
Sütemények