Sacher tekercs (cukormentes és teljes kiőrlésű lisztből)

Sacher tekercs (cukormentes és teljes kiőrlésű lisztből)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál xilit
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál darált dió
  • cukormentes sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 0,5 dl étolaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál xilit
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál darált dió
  • cukormentes sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olvasztott vajat és csokit. Hozzáadjuk a száraz anyagokat is. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk a sárgájához és alaposan összekeverjük, majd ezt a fehérjéhez öntjük és óvatosan beleforgatjuk. A tészta masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és kihűlni hagyjuk.

A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, visszatekerjük és a hűtőbe tesszük egy órára. Az olajat az étcsokival felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tekercset. Pár órára visszarakjuk a hűtőbe, majd felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Kókuszos Lány Konyhája küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti