Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel

Rumpuncsos szelet oreo kekszes krémmel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 db rumpuncs pudingpor (főzős)
  • 1 kávékanál sütőpor
  • 1 kis csipet só
  • az alsó lap kenéséhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 50 ml habtejszín
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 db oreo keksz morzsára törve
  • 4 db oreo keksz darabosra törve
  • 10 dkg vaj
  • 150 ml Meggle cukrászhab
  • a bevonathoz:
  • 9 dkg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
  • (a tepsi 23×34 cm-es)
  • 3 db tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 db rumpuncs pudingpor (főzős)
  • 1 kávékanál sütőpor
  • 1 kis csipet só
  • 10 dkg csokoládé
  • 50 ml habtejszín
  • 3 dl tej
  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 db oreo keksz
  • 4 db oreo keksz
  • 10 dkg vaj
  • 150 ml Meggle cukrászhab
  • 9 dkg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 40 g főzés nélküli puncs pudingpor

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojást, a porcukorral és sóval habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát a tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc).

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, még forrón hozzákeverjük a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.

A tejszínt felforrósítsuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és fényesre keverjük.

A piskótát kétfelé vágjuk, az egyik lapra rákenjük a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd rásimítjuk az oreós, tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig a krémre helyezzük, enyhén rányomva.

A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt. (Én még díszítő dekorral megszórtam.)

Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!