Rumos-szilvás falatok

Rumos-szilvás falatok

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 9 dkg margarin
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 50 szem magozott aszalt szilva
  • 1/2 dl rum

A díszítéshez:

  • 20 dkg tortabevonó
  • 50 szem mandula

Elkészítés:

A margarint, a porcukrot, egy csipet sót, a vaníliás cukrot gépi habverővel habosra keverjük, és a liszttel tésztává gyúrjuk. Cipónak formázzuk, fóliába tekerjük, és 15 percig a hűtőben pihentetjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és 4 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A sütőben kb. 8-10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az aszalt szilvát apróra összevágjuk, és a rummal összekeverjük, majd kiskanállal minden keksz tetejére halmokat teszünk. A tortabevonót vízgőzön felolvasztjuk, és bevonjuk vele a szilvás kekszeket.

Neked ajánljuk