Rumos praliné tortácska

Rumos praliné tortácska

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 2 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg mandula liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 40 dkg étcsoki
  • 4 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 6 szem aszalt szilva
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • csokoládé forgács

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk a tejszínnel, majd levesszük a tűzről, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Az aszalt szilvát rumban áztatjuk egy éjszakán át.

A tésztához a vajat cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tojásokat. Alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport, csipetnyi sót, a lisztet, mandula lisztet, és elkeverjük.

A tésztát egy 26 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percen át sütjük. A megsült lapot félretesszük, kihűlni hagyjuk, majd 7-8 cm átmérőjű kiszúróval (vagy pohárral) kis korongokat vágunk belőle.

A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük fel, megkenjük vele a kiszúrt lapokat.

Közben felolvasztjuk a csokoládét, az áztatott szilvát megmártjuk benne, majd félretesszük, hogy a csoki rádermedjen.

Tálaláskor a tortácska tetejére csokoládé forgácsot teszünk és ráhelyezzük a csokis, rumos szilvát.

Neked ajánljuk