Rumos-meggyes túrókrém

Rumos-meggyes túrókrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 30 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 db babapiskóta
  • 2,5 dl meggylé
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 2 ek. rum

Elkészítés:

Keményítőt 2 ek. meggylében oldom, a többi levet pedig a cukorral együtt felforralom és a keményítőt hozzáadva tovább forralom.

A meggyet és a rumot beleteszem ebbe a lébe és hagyom kihűlni.

Kikeverem a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, és a felvert tejszínt beleforgatom.

4 pohárba rakom alulra a túrókrém egy részét, rá a tördelt piskótát, meggyet, ismét túrókrémet.

1 órán át dermesztem a hűtőben.

Neked ajánljuk